Raviolisalade met tonijn

Benieuwd wat ik vanavond ga eten? De titel verklapt het eigenlijk al: raviolisalade met tonijn! Wat je hier voor nodig hebt lees je in deze blog.

RaviolisaladeDe hoeveelheden die ik gebruik zijn voor twee personen. Ik eet dan ook altijd twee dagen van deze raviolisalade. Het kost je echt maar vijftien minuten om dit gerecht te bereiden en je kan het gewoon als avondmaaltijd eten. De boodschappen haal ik altijd bij Albert Heijn.

– 250 gram volkoren ravioli spinazie/ricotta (koelvers)
– 250 gram broccoli roosjes
– 25 gram pijnboompitten
– 1 kleine rode ui
– 40 gram biologische rucola
– 1 blikje tonijn chili & knoflook (van John West)

Bereiden
Stap 1
Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de brocolli in water in 5 minuten beetgaar. Rooster de pijboombitjes in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat de pijboompitten afkoelen op een bord.

Stap 2
Giet de ravioli en broccoli af en spoel voorzichtig af onder koud stromend water. Laat het uitlekken. Meng de pijnboompitten, ui, rucola en tonijn.

Stap 3
Schep de ravioli en broccoli door de tonijnsalade. Voeg (eventueel) peper toe (naar smaak). Verdeel de raviolisalade over 2 borden. Et voilĂ !

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s