De eetstoorniskliniek

Vandaag ben ik bij een vriendinnetje van mij langs geweest in een eetstoornis kliniek. Voor mij was het de eerste keer dat ik daar kwam. Gelukkig heb ik nog nooit een klinische opname gehad (al ben ik er wel van overtuigd dat het misschien in het begin van mijn eetstoornis wel beter voor me zou zijn geweest), maar jaloers ben ik niet.

KliniekIk kwam het erf opgereden en het eerste wat ik dacht is: het lijkt net Center Parcs! Ik had er een soort van ziekenhuisbeeld bij, maar nou moet ik wel eerlijk zeggen: meer dan het huisje waar mijn vriendin verbleef, heb ik ook niet gezien.

Het huis bestond uit een grote woonkamer, een keuken, een grote tafel die tussen de keuken en woonkamer in stond en een bovenverdieping met douches, toiletten en slaapkamers. Mijn vriendin deelde haar kamer met een ander meisje. Het zag er netjes uit!
Samen hebben we een kopje thee gedronken in de woonkamer en dat zag er ook prima uit, helemaal niet kaal en kil. Best huiselijk. Ons gesprek werd abrupt verstoord door een meisje die we hysterisch hoorden huilen en schreeuwen, door de muren heen: ”Niemand luistert naar mij, niemand begrijpt mij”. Het ging door merg en been. Heftig, moet ik zeggen. Dit had ik nog nooit eerder meegemaakt. Ook niet toen ik zelf nog groepstherapie had.

Daarnaast had ik nog nooit zo veel graatmagere meisjes bij elkaar gezien, de helft met sondevoeding in- of exclusief paal. De sfeer was totaal niet grimmig. Over de onderlinge concurrentie kan ik niet wat zeggen. Maar wat ik uit de grond van mijn hart hoop, is dat mijn vriendin en de andere meiden gauw weer aansterken en naar huis mogen. Het leven in de kliniek is denk ik ook geen feestje, maar wel de eerste stap om uit die levensbedreigende situatie te komen.

Advertenties

Een gedachte over “De eetstoorniskliniek

 1. Hallo,

  Kun je mij vertellen welke kliniek dit is?
  Wij zijn op zoek naar een goede eetstoorniskliniek en waar het ook mogelijk is dat je al wordt opgenomen als je nog aan de sondevoeding zit.

  Graag je reactie.

  Liefs

  Hillie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s