Maaltijden plannen

Vaak als ik een drukke dag heb en het niet goed kan overzien, ga ik mijn eetmomenten plannen. Ik maak dan een ‘plan’ voor de hele dag, zodat ik me over het eten geen zorgen hoef te maken. De eetmomenten deel in dan in naar de tijden waarop het even kan. Zoals vandaag heb ik allerlei afspraken, en moet ik tussen alles door m’n eetmomenten pakken. Wil je weten hoe mijn plan er voor vandaag uit ziet? Lees dan verder.

Maaltijden plannen

In mijn ogen is dit dus best wel perfect. Ik heb zes eetmomenten: ontbijt, tussendoortje, warme maaltijd, tussendoortje, broodmaaltijd, tussendoortje. Ik gun mezelf lekker eten (voor mij is dat heel duidelijk de chocopasta op brood) en ik krijg de belangrijke dingen binnen, zoals plantaardige vetten, calcium, groenten en fruit. Ik drink heel de dag thee of water, en vaak 1 of 2 glaasjes cola light.

Ontbijt: 2 boterhammen met chocopasta
Tussendoor: portiebakje probiotische aardbeiyoghurt (van Topvit)
Middag: sla, gebakken aardappeltjes, stukje vlees en appelmoes
Tussendoor: appel
Avond: 2 of 3 boterhammen met boter en ossenworst (afhankelijk van hoeveel honger ik heb)
Tussendoor: banaan

Plannen jullie je maaltijden ook wel eens? En zo ja, hoe doen jullie dat dan?

Advertenties

4 gedachtes over “Maaltijden plannen

 1. Lang heb ik mijn maaltijden ingepland. Nu al een tijd niet meer. Ik eet wat, wanneer en hoeveel ik wil. Mijn enigste regel? Ik moet boven mijn minimum zitten om te kunnen herstellen.

  Mag ik vragen wat je in de toekomst met het maken van eetlijsten wil bereiken? Nu geeft het rust. Maar, zou je je eetlijst op termijn willen uitbreiden of willen loslaten?

  Like

  • Loslaten, zeker weten. Het geeft nu rust, maar ik doe het ook alleen op de drukke dagen. Anders eet ik niet goed op zo’n dag en trigger ik eetbuien. Ik kan nog niet eten wanneer en hoeveel ik wil, maar op ‘normale’ dagen, wanneer ik gewoon overzicht heb, maak ik ook geen plan.

   Like

   • Ik hoop dat er een moment komt waarop je meer durft te eten. want – ik wil niet vervelend doen – je eetlijst is erg karig. Jij verdient meer dan dit. *knuffelt*

    Like

   • Oh, ik vind dat helemaal niet vervelend hoor! En ik voel me ook nooit zo gauw aangevallen, dus wat dat betreft: heel fijn om je mening te horen! Ik heb namelijk altijd wel het gevoel dat ik het goed doe en dat het voldoende is. Wat vind je er precies karig aan? Voor mij zag dat er uit als een perfecte dag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s