Gezond voedsel bestaat niet

Gisteren kwam er een artikel van de Elsevier online over ‘Gezond voedsel bestaat niet’. En werkelijk, afgelopen week heb ik daar zo vaak over na zitten denken. Vroeger werden onze boterhammen nog als gezond beschouwd, vandaag de dag vermijden mensen deze vanwege de koolhydraten. Zuivel zou ook niet goed meer voor je zijn en zo kan ik nog een heleboel meer opnoemen. Wat vandaag ongezond is, is morgen weer gezond, en andersom.

Gezond voedsel bestaat niet

Alles gaat tegenwoordig over super gezond eten. En voor iemand met een eetstoornis kunnen de tegenstrijdige berichten over wat wel en wat niet ‘mag’ best wel eens verwarrend zijn. In het artikel van de Elsevier noemden ze een mooi voorbeeld over het eitje:

”Neem het eitje. Dat mochten we in de jaren zeventig niet meer eten want de wetenschappers hadden ontdekt dat er in het eitje cholesterol zat. In de jaren tachtig kwamen onderzoekers er achter dat de cholesterol in voedingsmiddelen niet één op één werd omgezet in het bloedcholesterol en mochten we dus weer eitjes eten, maar niet meer dan één per dag. Tegenwoordig zijn er tal van onderzoekers en artsen die juist het eten van eieren (tot vijf per dag) als een buitengewoon gezonde manier zien om het juiste gewicht te bereiken.”

Wil je het hele artikel lezen? Klik dan hier.

Advertenties

3 gedachtes over “Gezond voedsel bestaat niet

 1. Trek het je allemaal niet teveel aan. In overdaad is bijna alles slecht. Veel variatie, groenten, fruit, noten, peulvruchten, vis en water. Kan je je eigenlijk geen buil aan vallen. Sterkte (in deze voedingsjungle)! ;0)

  Like

 2. Ja. Oei. Ik heb me hier heel lang ontzettend druk om gemaakt. Uiteindelijk heb ik toen alles maar geschrapt. Nu doet het me niet zo veel meer – juist omdat heel veel opvattingen die we om ons heen horen achterhaald zijn.

  Like

 3. Dit is inderdaad heel moeilijk.
  Iedereen heeft er een andere visie op, ooit zei een diëtiste tegen me dat fruit ongezond was.
  Daar ben ik vet mee, zal zeker m’n eetstoornis van de baan helpen.

  Als de media zich nu eens op iets anders zou focussen ipv voeding en het “perfecte” lichaam zou de wereld en de mens er al een stuk beter aan toe zijn.

  Keep up the good work !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s