Gespecialiseerd Centrum voor Eetstoornissen

Twee dagen geleden had ik een oproep gemist. Ik beluisterde mijn voicemail en iemand van een Gespecialiseerd Centrum voor Eetstoornissen had een bericht achtergelaten: dat ik op intake mag komen…

Op intake

Ik heb inmiddels ervaring met twee verschillende hulpinstellingen in de wereld van eetstoornissen, en mijn kwaliteit van leven is aanzienlijk verbeterd, maar toch speelt de eetstoornis nog dagelijks een (te) grote rol in mijn leven.

Over dit centrum heb ik veel goede verhalen gehoord, en ik dacht: misschien is dát wel wat voor mij. Nu ik echter voor intake ben uitgenodigd, begin ik ineens heel erg te twijfelen. Enerzijds denk ik: als ik gewoon op intake ga, kan ik horen wat hun denken voor mij te kunnen gaan betekenen en wat hun visie op de behandeling is. Anderzijds denk ik: ik maak nog steeds stappen bij mijn huidige hulpverlener, die mijn vertrouwen helemaal heeft gewonnen, en ‘mijn probleem is toch niet zo groot meer’.

Ik kan het hier eigenlijk maar met weinig mensen over hebben… Soms heb ik het gevoel alsof ik het allemaal zelf maar uit moet zoeken, alleen. Mensen zien niet dat ik ziek ben, dus in hun ogen zal de nood dan ook wel niet zo groot lijken. Soms denk ik: wat nou als ik ‘terug ga’ na de Anorexia… Dan maakt iedereen zich wel weer zorgen. Ben ik dan wel hulp waard? Zo dubbel is dit…

Waar het op neer komt: ik weet gewoon echt niet wat ik moet doen. Een intake kan geen kwaad, maar kost me wel bakken met geld. Echter is geestelijke gezondheid natuurlijk wel enorm belangrijk en ik hoop toch echt een keer van mijn eetstoornis af te komen. Ze kunnen mij in ieder geval meer bieden dan alleen individuele gesprekken, wat de enige optie is bij mijn huidige hulpverlener. Mocht dat nodig zijn… Met mijn eigen hulpverlener heb ik het hier nog niet over gehad en dat wil ik liever ook niet, ik wil gewoon van de mensen in mijn omgeving horen wat hun denken dat het best voor mij is. Maar als ik bijvoorbeeld met mijn moeder het gesprek aan ga, of met één van mijn beste vriendinnen, dan raak ik alleen maar teleurgesteld. Natuurlijk moet ik zelf de keuze maken, maar toch zou ik liever willen dat hun dat voor mij doen.

Advertenties

2 gedachtes over “Gespecialiseerd Centrum voor Eetstoornissen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s