Doe even Normaal

‘Doe even Normaal’ is een serie dat afgelopen najaar op de televisie is geweest. Deze serie gaat over psychiatrische aandoeningen, waaronder Borderline. Presentator Johan Overdevest geeft samen met psychiater Robert Schoevers inzicht in deze aandoening.

Doe even normaal

Ik wist dat deze serie bestond, maar ik heb er destijds niet naar gekeken. In augustus dit jaar is de serie op de Nederlandse televisie uitgebracht. Om me meer te verdiepen in het Borderline verhaal, heb ik de aflevering die ging over Borderline teruggekeken.

Als iemand een borderliner wordt genoemd, is dat meestal niet positief bedoeld. Want borderliners worden niet alleen gezien als onberekenbaar, maar ook als manipulatief en ga zo maar door. Maar klopt dit beeld wel? Wat is een borderline persoonlijkheidsstoornis en kun je ervanaf komen? In de aflevering over borderline komen Robinne en Karlijn aan het woord. Robinne is 18 jaar. Ze doet het eindexamenjaar van de havo. Sinds haar vijftiende wordt haar leven volledig beheerst door haar borderline persoonlijkheidsproblematiek. Voor Karlijn werd pas na een lange zoektocht duidelijk wat er precies met haar aan de hand was.

Heb jij deze aflevering ook gemist? Klik dan op de link hieronder!

Doe even Normaal

Advertenties

Een gedachte over “Doe even Normaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s