Chocoballen

Afgelopen woensdagavond heb ik heerlijke chocoballen gemaakt, naar het recept van Rens Kroes. Voor kerst had ik haar kookboek ‘Powerfood’ gevraagd én gekregen. Deze chocosnack is één van haar gezonde en lekkere tussendoortjes die gemakkelijk zelf in de keuken kan maken.

Chocosnack

 Wat heb je nodig?
– 2 eetlepels raw cacao
-1 eetlepel chiazaad
– 60 gram kokosolie
– 170 gram van je favoriete noten
– 200 gram dadels
– Kokosrasp

Om te beginnen moet je de dadels 10 minuten laten weken in water. Tussendoor kun je de cacao, chiazaad, kokosolie en noten in de blender gooien en alvast mixen. Wanneer dit een glad mengsel is geworden, en de dadels zijn uitgeweekt, kun je de dadels er bij ingooien. Je mixt het goedje nog een keer en laat het nog even 10 minuten staan. Vervolgens kun je er balletjes van draaien, de balletjes door de kokosrasp halen en tot slot moet je ze een uur in de koelkast bewaren. Daarna zijn ze ready to go!

Simple as that, erg lekker en ook nog eens super gezond! Zonder schuldgevoel snacken dus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s