Fragment uit ‘The Culy Way of Life’

Al enige tijd volg ik Monique van Loon van Culy op instagram. To be honest: ik heb nog nooit op de website gekeken en haar kookboek ken ik ook niet, maar de foto’s die ze dagelijks plaatst is echt ‘foodporn’. Laatst kwam ik het volgende fragment uit haar boek tegen, en volgens deze regel heb ik ook lange tijd geleefd, vooral toen ik mezelf weer toestond om te genieten van eten en weer van alles ging uitproberen. Want ja, eten kan echt leuk zijn als je van een eetstoornis wil genezen!

Culy

”Ik let op mijn lijn, maar er is binnen mijn ‘dieet’ ook altijd ruimte voor zogeheten guilty pleasures. (Zwaar) overgewicht is niet goed, laat staan fijn, maar het leven is absoluut te kort om alleen maar sla te eten. Af en toe moet je je ook eens laten gaan. Mijn devies luidt: doe het met mate, maar wel meteen goed. En als je zondigt, kiest dan voor de allerlekkerste optie die je je kunt permitteren.
Als ik ‘slechte’ recepten deel met vrienden of op mijn site, krijg ik vaak vragen als: ‘kan dit ook met margarine in plaats van roomboter?’, ‘moet hier echt zoveel suiker in, kan ik niet de helft doen?’ of ‘is halva-jam, light-room of fritessaus niet net zo lekker als de real deal?’ Mijn antwoord op deze vragen? Nee.

Als je wilt afvallen, moet je naar mijn idee kleinere porties nemen, veel gezonde dingen eten, stoppen met fastfood van ketens en uit zakjes, en regelmatig bewegen. En, heel belangrijk, écht genieten van van wat je eet, of dat nou een stuk komkommer is of een punt appeltaart. Af en toe moet je jezelf verwennen ook al ben je op dieet. Waarom? Omdat het anders niet vol te houden is en je de hele dag aan chocoladekoekjes loopt te denken. Dan kan je beter één koekje nemen en verder gezond blijven doen, in plaats van er dagenlang over te zwijmelen om uiteindelijk voor de bijl te gaan en de hele trommel leeg te eten.
Het motto lijkt me dus meer dan duidelijk: koester je guilty pleasures, maar hou ze wel binnen de perken. Of je moet fan zijn van love handles, muffin tops en uitdijende dijen – it’s up to you.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s